default-header

Krill olie werkzamer dan visolie

Home Forums Supplementen Goed opneembare Omega 3 uit Krill olie Krill olie werkzamer dan visolie

#85676
Lisa
Deelnemer

Nog een Nederlands artikeltje:

Krill: wie weet wat het is, mag zijn vinger opsteken! Maar dan zonder te spieken in de dikke van Daele.
Krill, een soort plankton, dat alleen maar in zeer koude zeeën en vooral in Antarctische wateren voorkomt, is een zwevende doorzichtige massa garnaalachtige diertjes en is tevens voedsel voor blauwe walvissen.
Krill bevat in hoge mate de Omegavetzuren EPA en DHA.

Tot vóór kort werd aangenomen dat vette zeevis en de daaruit gewonnen olie de beste bronnen waren van de Omega 3-vetzuren EPA en DHA.
Krillolie – die zopas de goedkeuring kreeg van de Europese autoriteit voor voedselveiligheid – blijkt nu echter een betere bron van Omega 3 te zijn.

Tekort aan Omega 3 door teveel Omega 6 ……..
De modale Belg heeft een tekort aan Omega 3-vetzuren. Enerzijds omdat wij heel weinig van het basis-alfalinoleenzuur opnemen, dat vooral in lijnzaadolie zit, anderzijds omdat wij daar in regel een grotere behoefte aan hebben door o.m. overmatig gebruik van arachidonzuur en linolzuur uit de Omega 6-reeks. Arachidonzuur zit in vlees.

Linolzuur, dat vooral overvloedig in courante margarines en supermarktolies zit, wordt bij overmatig gebruik omgezet in arachidonzuur.
En dat arachidonzuur levert de bouwstenen voor weefselhormonen en andere lichaamseigen substanties, die ontstekingen teweeg brengen en onderhouden.

Nagenoeg alle chronische ziekten – van reuma, die niet op slijtage berust, over arteriosclerose en allergiëen tot kanker toe – hebben met ontsteking te maken.
Omega 3 levert de bouwstenen voor lichaamseigen substanties, die de ontsteking bestrijden.

Het hele artikel is hier te lezen:
http://www.maarnatuurlijk.be/content/reportages/rep_2010_02_krill-olie.php