default-header

Re:Koken met minder (geen dus) verzadigde vetten.

Home Forums Recepten en tips Koken met minder (geen dus) verzadigde vetten. Re:Koken met minder (geen dus) verzadigde vetten.

#81844
Lisa
Deelnemer

Job Pieter Tent schrijft:
[quote]Nomaals hallo Aqua65,

, zowel arachide olie als cocos olie worden geperst in fabrieken waar veel met pindas wordt gewerkt en zoals je weet zijn er mensen die vreselijk allergisch zijn voor alles wat met pindas te maken heeft. Aqua65[/i]
:)[/quote]

Hallo Aqua 65,

Dat snap ik niet hoor:
Niet alle kokosolie wordt toch geperst in fabrieken waar ze ook pinda-olie (zoals arachide olie) persen?
Er zijn bedrijfjes die alleen kokosolie produkten maken.

En als een produkt sporen van pinda kan bevatten, moet het er toch op staan?
Of is dat niet verplicht?

Ik ben zelf dol op kokosolie (heb het spul vorig jaar ontdekt :-)).
Ik eet het op de boterham of doe het in mijn (zwarte) koffie (dan lijkt je koffie wel een beetje op donkerbruine bouillon, maar ik vind dat best lekker zo :-)).

Na lezen van veel wetenschappelijke onderzoeken (vorig jaar) werd me wel duidelijk dat je altijd voor de extra virgine (uit verse kokosnoten geperste) olie moet kiezen en nooit de geraffineerde olie die uit gedroogde kokosnoot wordt geperst (en daarna dus altijd moet worden gezuiverd, en ontkleurd met chemische middelen).

Ik let er ook altijd op dat de kokosnoten “organic” zijn geteeld, dus niet bespoten met pesticiden. Maar dat is vooral omdat ik zo veel mogelijk biologisch voedsel eet.

Groetjes,
Lisa.