Hi Greenwood,
Hoge bloeddruk en eten… het kan verband houden.
Ik heb te weinig informatie over je voor nadere overdenkingen (= met je mee denken over mogelijke oorzaken) maar wat me direct opviel in je bericht waren de woorden, iets wat je zelf aangaf dus al: [i]veel brood.[/i]…. en zoutloos.
Ik vermoed dat je iemand bent die de Engelse taal wel beheerst en ik geef je dit artikel over iemand die hbp bleef houden, totdat hij met brood… ofwel GLUTEN eten stopte. Misschien is het iets om uit te proberen? ……een paar maanden geen gluten eten en kijken wat het doet?
http://easyhealthoptions.com/alternative-medicine/when-food-causes-high-blood-pressure/
Gluten kunnen allerlei klachten geven…. blijkbaar ook hbp. Het hoeft geen regelrechte coeliakie te zijn, een gewone intolerantie (geen allergie dus) voor gluten bestaat ook.
Zoutloos eten … ik weet niet waarom je zouloos eet.
Maar vaak verlaagt dat bp maar eventjes (in het begin alleen).
Het is wel iets waar je je in zou kunnen verdiepn een keertje.
Wat mijzelf overkomt, geldt niet per se ook voor anderen, maar ik wil het toch even zeggen: als IK te weinig zout heb gegeten, dan stijgt vaak mijn bp. Eet ik dan wat zout (iets zouts), dan daalt mijn bloeddruk weer, en vrij snel!! Misschien raar, maar het is wel waar 🙂 .
Waarom (en waardoor) is je kalium verstoord? Had je te weinig? Of veel te veel juist?
Is er een oorzaak voor de hbp gevonden? (zoals slecht werkende nieren?))
Groetjes,
Lisa .