[quote]
[/quote]
Hallo Peter,
Ik heb ook extrasystolen, vaak na eten. Die kunnen ook door reacties op voeding komen, net als Afib.
In de tijd dat ik bij de cardioloog kwam met mijn extrasystolen (waarvoor hij toen, in ca 1986) geen oorzaak kon vinden in het hart zelf), zei ik dat ik ze vaak na bv brood met kaas kreeg. Ja, zei de cardioloog, dat zou best zo kunnen zijn, ik heb een patient die ritmestoornissen krijgt door port en oude kaas.
Maar het is soms moeilijk om er achter te komen wat het hart irriteert, omdat een reactie soms ook een paar uur later nog kan komen.
Ik heb nu nog maar af en toe overslagen ipv de hele dag door, om de paar slagen (wat dat sterk verminderde was carnitine (had ik gebrek aan) en kalium (groentensappen), daar had ik wrsch dus ook te weinig van. Magnesium neem ik al een paar jaar elke dag (daar had ik ook gebrek aan).
Betablokkers helpen bij mij maar korte tijd en maar een beetje, daarna (na een maandje of twee) werden de overslagen juist erger en kreeg ik allerlei nare bijwerkingen, dus ik ben blij dat ik het zelf, zonder meds, heb kunnen terugbrengen naar een aanvaardbaar niveau, ook door vermijden van mijn diverse triggers.
Zo zitten we allemaal anders in elkaar …. wat voor de 1 een medicijn kan zijn, is voor de ander gif …..:silly:
Ik heb die afib yahoo groep niet nader bekeken, alleen even op magnesium gezocht daar, maar het gaat over allerlei manieren (ervaringen), behalve medicijnen, om afib te verhelpen, dus ook over operaties…. maar het kan natuurlijk altijd zijn dat er daar niets te vinden is wat jij zoekt 🙂 .
JIj ook gezondheid he…en groetjes,
Lisa. 🙂