default-header

Re:Zout, minder slecht dan gedacht?

Home Forums Bloeddruk Zout, minder slecht dan gedacht? Re:Zout, minder slecht dan gedacht?

#83751
Lisa
Deelnemer

Vonne schrijft:
[quote]Hoi Lisa

Lisa schreef:

ik moet elke 6 tot 8 weken bloedprikken en zag gisteren dat bij hartfalen natrium ook stond aangesteept. Om die gaat het dan toch of niet ? [/quote]

Denk het wel: bij hartfalen moet men meestal zout beperken (doktersadvies) en daarbij gaat het om beperking van het natrium (die uit keukenzout = NaCl = natriumchloride). Maar bij hartfalen krijgt men ook het advies de vochtinname te beperken.
Bij zoutloos/zoutarm gaan eten ivm hoge bloeddruk krijgt men dat drink-advies meestal niet (of wel?).

[quote]Nu weet ik om welk artikel het gaat. Die heb ik vorig jaar op Lymenet Europe gepost omdat veel Lymepatiënten ook aan “detoxen’ doen :[/quote]

Ja dat is het Engelse artikel dat ik bedoelde 🙂 .

Detoxen is vaak wel nodig bij chronische ziekten zoals ME, Fibromyalgie en Lyme., maar dit water dieet (met extra water en minder zout dus) is helemaal niet goed.
Niet iedereen kan even goed ontgiften. Dat is oa ook genetisch bepaald.

Detoxen (ook van zich stapelende medicijnen) kan op veel manieren (de nieren en lever steunen met het ontgiften door het de nutrienten aan te bieden die daarvoor nodig zijn): vaak is er namelijk – door overbelasting en daardoor uitputting – een gebrek ontstaan aan ontgiftende helpers zoals magnesium, glutathion, sulfaat, vitamine C etc.

Groetjes,
Lisa.